Miten huutokauppa toimii

Olen pyrkinyt rakentamaan tämän huutokaupan toiminnan mahdollisimman helpoksi ja luotettavaksi. Ja sellaiseksi, että saisit Boxsteristani mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan. Kokosin tälle sivulle olennaisimmat ohjeet. Ole hyvä ja tutustu näihin huolella.

Huutokaupan 10 askelta onnistuneeseen kauppaan

  1. Rekisteröidy ja kirjaudu huutokauppaan Huutokauppa sivulta. Saat rekisteröitymisvahvistuksen sähköpostiisi.
  2. Tarjouksesi vakuutena toimii 5 % katevaraus tarjouksesi summasta. Tätä varten pyydän sinua jättämään luottokorttisi tiedot Huutokauppa sivun Maksutapa kohtaan.
  3. Tutustu huolella Boxsterin Kuntotestiin, Varusteisiin, Omistus- ja huoltohistoriaan ym. postauksen tietoihin.
  4. Tarjoa haluamasi summa, mutta vähintään euron verran enemmän kuin aikaisempi tarjous. Saat vahvistuksen tarjouksesta sähköpostiisi. Tarkista myös roskapostisi, koska viesti on voinut mennä sinne…
  5. Saat ilmoituksen, jos joku on tarjonnut sinua enemmän ja kun huutokauppa on päättymässä.
  6. Voit kysyä autosta lisätietoja ja kommentoida sitä tai muiden kommentteja. Kommentoida voi myös, vaikka ei tarjoaisikaan. Pidetään yllä hyvää keskustelua 🙂.
  7. Viimeisen kahden minuutin aikana jätetty tarjous pidentää huutokauppaa kahdella minuutilla.
  8. Jos onnistuit voittamaan 😃 huutokaupan, saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi.
  9. Lähetän sinulle luovutus- ja kauppakirjan maksuohjeineen ja voit tutustua niihin rauhassa.
  10. Suoritettuasi maksun Boxsterista, voit rekisteröidä sen ja huristella sillä Suomen suveen 😎.

Lisäksi on hyvä tietää, että…

En usko, että olet jättämässä haamuhuutoja, mutta joku voi niin tehdä. Jotta kukaan ei vedättäisi hintaa ylöspäin, luottokortilta pidätetään 5 % katevaraus onnistuneen tarjouksen arvosta. Katevaraus poistuu, kun et enää johda huutokauppaa. Jos voitat huutokaupan, katevaraus aktivoituu ja kaupan loppumaksusta luonnollisesti vähennetään tuo jo aktivoitu katevaraus. Luottokortin numero on kryptattu eli kukaan ei näe sitä. Käyttämäni palveluntarjoaja Stripe kiinnittää erityistä huomiota toiminnan turvallisuuteen.

Boxsterilla on pohjahinta, eli alin hinta, jolla kauppa voi muodostua, mutta tämä pohjahinta ei ole näkyvissä ja vasta huutokaupan päättyessä paljastuu, onnistuiko kauppa. Kyseessä ei siis ole ns. no reserve -huutokauppa. Huomaa, että voit halutessasi korottaa myös omaa tarjoustasi. Tosin harvoinpa sitä kannattaa itseään vastaan kilpailla 😉. Huomaa myös, että antamasi tarjous on lopullinen, eikä sitä voi myöhemmin muuttaa (paitsi tekemällä uusi korotettu tarjous…).

Boxsterin huutokauppa näkyy, sekä Boxsterin postauksen yhteydessä, että erillään ilman mm. kommentteja ja Kuntotestiä. Valitettavasti tuo erillissivu, jolle pääsee mm. sähköpostien linkeistä tai Huutokauppa sivulta, ei päivitä automaattisesti uusimpia tarjouksia, vaan vaatii sivun uudelleen latauksen. Varmista, että olet siis tällä postaussivulla, jossa näkyvät alkutekstit ja kommentit. Se päivittyy automaattisesti. Luonnollisestikaan en ole vastuussa tiedonsiirtokatkoksista ym., mitkä voivat estää tarjouksesi läpimenon.

Jos haluat nähdä livenä ja koeajaa Boxsterini, niin luonnollisesti se onnistuu. Boxsteri on autotallissani Itä-Helsingin Kivikossa (Kehä I:n ja Lahdentien risteyksen vieressä). Mutta näinä korona-aikoina täytyy vaan sopia aika etukäteen, niin laita kommenttia, kun haluat sopia koeajoa.

Jotta tämä kauppa olisi turvallisempi ostajalle, perustin tähän yrityksen, Carrobello Oy:n. Yritykseltä ostettaessa, ostajallahan on kuluttajansuojalain mukainen suoja myyjää kohtaan. Eli yrityksellä on kuuden kuukauden virhevastuu autossa luovutushetkellä olevasta mainitsemattomasta virheestä riippumatta siitä, milloin virhe ilmenee, ja siitä, oliko myyjä tietoinen virheestä. Eli jos haluat, voin myydä Boxsterini sinulle yrityksen kautta. Näin ostajalle syntyy kuluttajasuojalain mukainen kattavampi suoja.

Nettihuutokauppa on etämyyntiä eli siinä on myös kahden viikon palautusaika. Niin tässäkin, eli jos et ole tyytyväinen Boxsteriini, voit palauttaa sen takaisin. Luonnollisesti, niin kuin mitä tahansa tavaraa palautettaessa, tulee Boxsterin olla palautettaessa käyttämätön ja samassa kunnossa kuin luovutettaessa.

Jos haluat, voin toimittaa auton kotiovellesi Uudenmaan alueella ilmaiseksi, mutta varmaan haluat heti ajaa Boxsterilla, niin voit toki hakea sen myös autotalliltani Helsingin Kivikosta. Jos haluat kuljetusta kauemmaksi, niin voin sen toki myös järjestää, mutta siitä, sorry, joudun jo veloittamaan kulut.

Tässä olivat huutokaupan tilaus- ja sopimusehdot.

Ja ennen kaikkea Hyvää tarjousonnea huutokauppaan 😃 !