Avoauton katon pesu

Avoauton katon pesu on oma juttunsa. Vaikka avoauto on toki tarkoitettu ajettavaksi ilman kattoa, voi Suomen kesässä joskus sadepisara yllättää ☔️. Aiemmassa autopesu postauksessani lupailin laittaa postausta myös rättikaton pesusta ja tässä se nyt tulee. Avoauton kuomu voi näyttää ihan hyvälle, mutta se ei silti enää hylji vettä niin tehokkaasti kuin olisi tarvis. Avoauton katon hoito ensin pesulla ja sitten suoja-ainekäsittelyllä varmistaa kangaskaton pysymisen hyvässä kunnossa vielä pitkään. Jälleen on monia hyviä tapoja pitää avoauton katto kunnossa, mutta itse olen tottunut tekemään sen näin.

Avoauton katon pesu alkaa suojauksella

Avoauton katon pesu

Avoauton katon pesu ja käsittely lähtee käyntiin kunnon suojauksella. Se on ehkäpä koko homman työläin vaihe, mutta, usko pois, se helpottaa työtä huomattavasti, sanoo nimimerkki katon-suojausainetta-ikkunoista-irti-repinyt ?. Peitin koko auton ohuella muovilla ja teippasin sen vesitiiviisti kangaskaton rajoihin kiinni. Olen käyttänyt 4cr:n maskeerausteippiä. Se toimii hyvin maalipinnalla ja lähtee siististi irti, kunhan irrottaa saman päivän aikana. Muoviosiin se jämähtää kuitenkin aika tiukasti ja irrottamiseen voi tarvita liiman poistoainetta. Jos tiedät paremman teipin, niin laitapa kommenttia! Kun koko auto on suojattu kuomun ikkunaa myöten, alkaa itse pesu.

Avoauton kuomun kastelu

Kangaskaton pesu

Jos kuomun pinnassa on jotain nyhtää tai roskaa, niin harjaa tai imuroi ne ensin pois. Avoauton kangaskaton pesun olen sen jälkeen aloittanut kastelemalla täysin kuomun paineettomalla vedellä. Viimeistään tässä vaiheessa on hyvä havainnoida, missä likatahrat sijaitsevat, koska se on yllättävän vaikeaa sitten kun pinta on vaahdotettu. Tässäkin pätee sama sääntö kuin auton pesussa, eli yritä löytää hommaan varjoinen paikka.

Sitten päästään pesuhommiin

Avoauton kuomun pesu

Kun pinta on täysin märkä, alkaa itse avoauton katon pesu. Olen käyttänyt AutoGlymin Soft Top Cleaneriä. Sitä myydään hoitopakettina yhdessä AutoGlymin Soft Top Protectin kanssa. Paketissa tulee mukana myös sieni, jolla pesuaine vaahdotetaan kuomun pintaan pyörivin vedoin. Olen lisännyt hankauksen painetta lian määrän mukaisesti ja samalla varmistanut, että kaikki lika lähtee pois. Toki tikkausten ja laskosjälkien ym. vastaavien kohdalla kannattaa välttää liikaa painetta, etteivät ne vahingoitu. Olen antanut aineen vaikuttaa hetken aikaa vähän likaisuuden mukaan. Ja sitten pitäisikin saada kaikki vaahto huuhtelemalla paineettomalla vedellä pois. Vaihe tuntuu tuskastuttavan pitkältä, koska aina kun painelee sienellä katon pintaa saadakseen kaiken vaahdon pois, tulee sitä jatkuvasti lisää…

Avoauton katon käsittely

Avoauton katon käsittely

Avoauton katon pesua seuraa avoauton kuomun käsittely. Olen ruiskinut avoauton katon märkään pintaan suoja-aineen. Varmista, että suoja-aine peittää tasaisesti koko katon. Tämän jälkeen avoauton kuomun pesu ja suojaus on lähes valmista!

Seuraa vain surullinen osa, eli autoa ei voi käyttää tai kattoa laskea, vasta kuin aine on täysin kuiva. Käytännössä siis vasta seuraavana päivänä. Mutta älä odota niin kauan mahdollisten ikkunoissa tai maalipinnoilla olevien tahrojen kanssa. Vaikka auto oli nytkin täysin suojattu, tippui nestettä muutama pisara ikkunoille suojamuoveja ja teippejä irrottaessani. Pisarat jämähtivät heti tosi tiukasti kiinni ja niitä joutui jo jonkin verran hankaamaan irti. Seuraavana päivänä ne pitää melkein lastalla irrottaa ?.

Sadekin tuntui nyt mukavalle, kun pystyi ihastelemaan, että avoauton katon pesu oli onnistunut hyvin, kun sadevesi pisaroi nätisti kuomun pinnalla ?.

Avoauton katon hoito

Lisää 986porsche-luettavaa:

Onko avoauton katon pesu sinun juttusi?