Nyt se pitäisi vihdoin tapahtua. Confinement on päättymässä Ranskassa huomenna. Vihdoinkin pääsee ajelulle ilman lupalappua ja voi ajaa jopa 100 kilometrin päähän! Nyt on siis vielä hyvä aikaa laittaa Boxsteria kuntoon Suomeen ajoa varten.

Katselin eräänä päivänä matkustamon ilmansuodattimen kuntoa ja kyllähän se aika täynnä tavaraa oli. Ilmansuodattimen vaihto on tarpeen. Tilasin netistä aktiivihiilisuodattimen, kun se oli tässä Boxsterissani alkuperäisenä lisävarusteena. Aktiivihiilisuodatin pitänee paremmin hajut ohjaamon ulkopuolella. Tiedä sitten mikä sen merkitys on avoautossa 😉 Tosin Suomen matkaa ei ehkä tule ajettua koko ajan katto auki, niin voipi olla ihan hyvä ominaisuus.

Ilmansuodattimen vaihto

Boxsterin ilmansuodattimen sijainti

Boxsterin ilmansuodatin on etuluukun alla matkustajan puolella. Se on helppo vaihtaa. Irrotin ensin akun kannen kääntämällä molemmat muovisiivet auki.

Muovin ruuvi

Tämän jälkeen ei tarvitse avata kuin yksi pultti.

Ilmansuodattimen sijainti

Ilmansuodatin on vähän tiiviissä paikassa. Oikeassa reunassa on muovinen klipsi, joka pitää sen paikallaan. Paikalle laitossa on hyvä tsekata, että tiivisteet osuvat hyvin kohdalleen ja luonnollisesti, että ilmansuunta on alaspäin 😉. Pienen äherryksen jälkeen tiivisteet ovat sujahtaneet muovilaatikon sisään ja Boxsterin ilmansuodattimen vaihto on valmista. Lopuksi vielä imuroin kuivat lehdet pois ja pyyhkäisin pinnat.

Ilmansuodattimen vaihto

No nyt tulee taas puhdasta ilmaa suuttimista ja voi ajaa jopa katto päällä… Taitaa alkaa olla innostus ajoon vähän päällä kun alkavat postaukset lyhenemään 😉

Lisää 986porsche-luettavaa:

Aktiivihiilisuodatin vai tavallinen?

Saahan tätäkin jakaa ja kommentoida vaikkei ilmansuodattimen vaihto ehkä olekaan niitä keskusteluun innoittavimpia juttuja…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.