Porsche Boxster 986 kirjallisuus

Kun alkaa tutkimaan mobile.de:n laajaa valikoimaa Boxstereista, on pian hakoteillä, mitä varusteita missäkin mallissa on ja mitkä ovat lisävarusteita ja mitkä jälkiasennusvarusteita. Tosin eipä jälkiasennuksissakaan mitään pahaa ole, jos ovat hyvin asennettu. Halusin kuitenkin selvittää, miltä eri mallit näyttivät alun perin, silloin kun ne aikanaan rullasivat ulos tehtaalta. Ja eikun nettiin!

Porsche Boxster 986 kirjallisuus tuntui olevan aluksi vähän kiven takana. Sitten normaalin Amazon-surffauksen jälkeen alkoi löytyä varsin hyvää kirjallisuutta. Keskityin muutamaan pääteokseen. Sillä täytyyhän sitä vähän ehtiä autojakin rassailemaan, ettei mene ihan pelkiksi lukuhommiksi!

Porsche Boxster 986 kirjallisuus

Brian Longin kirjoittama ja 2016 julkaistu Porsche Boxster The 986 series 1996–2004 tuntui hyvältä päälähdeteokselta. Kirjahyllystäni löytyi jo saman Veloce Publishingin kustantama järkälemäinen Adrian Streatherin kirjoittama Porsche 996 The Essential Companion. 656-sivuisena se ei ehkä ole jokaisen toivekirja, mutta en ole yhtä kattavaa yhdestä automallista kertovaa kirjaa kyllä lukenut, jos jättää korjaamokäsikirjat pois laskusta. Hyvää oli siis syytä odottaa, ja kirjan muutamaan kertaan luettuani suosittelen kyllä Longin kirjaa, jos haluat tietää Boxster 986:sta vielä vähän lisää. Tästä linkistä pääset Google Booksiin, jos haluat tutkia kirjaa enemmän.

Toinen kirja, joka postista tuli on Wayne R. Dempseyn ja Motorbooksin 2010 kustantama 101 Projects for your Porsche Boxster. Kirjan saatuani huomasin, että Dempsey on yksi perustajista Pelican Partsissa, mistä itsekin on joskus tullut varaosia katseltua. Kirja on varsin selkeä, mutta kun Boxster vielä puuttuu autotallista niin en uskalla sitä vielä tarkemmin suositella. Tästä pääset katsomaan sitä kuitenkin tarkemmin Google Booksiin.

Kolmas kirja, jonka tilasin sitten vähän myöhemmin, on jälleen Adrian Streatherin ja Veloce Publishingin kustantama The Essential Buyer’s Guide Porsche 986 Boxster. Samaa kirjasarjaa olen käyttänyt joidenkin aiempien autojen ostossa ja siksi tilasin myös tämän. Pokkarikokoisena ja 64-sivuisena se ei ehkä tarjoa hirveästi uutta tietoa, mutta on kätevä pitää mukana muistilistan muodossa. Laitetaan tästäkin lisää arviota, kun se on päässyt kunnolla tositoimiin Boxsterin hankinnassa. Tässä vielä linkki kirjaan Google Booksissa.

Selvyyden vuoksi sanottakoon, ettei minulla ole näihin kustantajiin, kirjoittajiin tai lähteisiin mitään intressejä ja kukin tekee luonnollisesti omat ostopäätöksensä.

Muita lähteitä

Muuten lähteinä oli näitä aika tavanomaisia eli Wikipedian Porsche Boxster 986:sta käsittelevät sivut, mobile.de ja leparking.fr lukuisine autoilmoituksineen, Porsche Club of America ja jättimäinen autofaktasivusto automobile-catalog.com. Hyllystä löytyvät myös vuosikymmenten Tekniikan Maailmat ja aikanaan Auto katalogista periytyneet Automaailma faktapläjäykset.

Boxsterien tietoja selvitellessäni törmäsin myös muutamaan hyvään muuhun saittiin. Boxsteriin keskittynyt sivusto 986faq.com sisältää tosi paljon detaljiikkaa 986:n ympäriltä. elferclassic.de ei ole varsinainen Boxster sivusto, mutta sisältää kattavasti tietoa muista malleista ja yleisesti Porscheen liittyvistä asioista kuten väreistä ym. gtcarlot.com on laajempi sivusto, josta löytyy tietoa myös 986:sta. Värimallien kuvalinkitykset ovat pääsääntöisesti kahteen viimeksi mainittuun sivustoon. Luonnollisesti Porsche AG:n omat tuotantotilastot ovat tärkeä lähde. Jos olet kiinnostunut enemmän värien merkityksistä, kannattaa chekata myös coloria.net -saitti.

Olen parhaimman mukaan yrittänyt kirjata mahdollisimman oikeat tiedot. Tosin lähteissä on voinut olla keskinäisiä ristiriitaisuuksia esim. hevosvoimien määrässä, värisävyjen tuotantovuosissa ym. Tällöin olen pyrkinyt valitsemaan yleisimmän vaihtoehdon Euroopan alueella tai sitten olen tehnyt ihan oman päätelmän eli tämä on samalla se, kai pakollinen, vastuunvapautuslauseke.

Yllä olevia lähteitä olen sitten käyttänyt postauksessani Porsche Boxster 986 historia (1996-2004), Boxster värit ja Boxster Tekniset tiedot. Blogini kuvakrediitit on puolestaan mainittu täällä. Ja jos juttu miellytti, niin kiitos, jos jaat postauksen myös tutuillesi 🙂

Lisää 986porsche-luettavaa:

Kerro, minkä Boxster 986 kirjan sinä olet lukenut?

Mitä mieltä olet, onko yllä oleva Porsche Boxster 986 kirjallisuus hyvää? Tiedätkö jonkun muun hyvän kirjan? Jaa tietosi kommenttina muille! Haluaisin tietää, minkä Porsche Boxster 986 kirjan sinä olet lukenut?