Ajettua: 2003 Porsche 986 Boxster 2.7 facelift manuaali koeajo

Boxstereita on monenlaisia. Sen on kyllä huomannut, kun olen etsinyt käytettyä avoautoani. Tämä myytävänä oleva vuoden 2003 Porsche 986 Boxster 2.7 facelift manuaalina näyttää tosi nätiltä ulospäin. Kilsoja on plakkarissa varsin vähän eli 62 000 km ja kaiken lisäksi Suomessa ajettuja. Fiilis koeajolle mennessä on hyvä, sillä tämä vastaa faktojen pohjalta oikeastaan täysin sitä, mitä olen hakemassa. Ainoastaan yksi ongelma näyttäisi olevan ilmassa. Mutta ennen sitä, jaetaanpa hieman kokemuksia 986 Boxsterista:

Myytävänä hinta 24 800 €

Porsche 986 Boxster 2.7 esittely

Porsche 986 Boxsterin esittely alkaa ulkopuolelta. Kiertelen ja kaartelen autoliikkeessä ympäri tätä Boxster 2.7 manuaalia, mutten löydä korin maalipinnasta mitään kolhuja tai naarmuja. Ainoastaan oveen jostain pudonneen rasvaläikän. Todennäköisesti keula on joskus maalattu, koska kiveniskemiä ei näy. Koripaneelit istuvat hyvin ja sivut ovat suorat. Umpiot näyttävät kirkkailta ja naarmuttomilta. Boxsterin esittely katkeaa myyjältä hetkeksi, kun takaspoileria yritetään saada alas, mutta se pysyy sitkeästi ylhäällä. Kuomussa on jokunen laskoksen jälki, mutta se ei ole mielestäni rikki ja näyttää harvinaisen siistiltä ikäisekseen. Ilmeisesti Boxsterin tavaramerkki, täplät rivissä keskellä kattoa, löytyy tästäkin yksilöstä. Takalasi näyttää hyvin siistiltä. Tuulisuoja löytyy niskatukien välistä. Autokaupan valaistuksessa tuulilasissa näkee pyyhkimien käytön jäljet. Ensikokemus Boxsterista on hyvä.

Porsche 986 Boxster 2.7 testi

Porsche 986 Boxster 2.7:n testi jatkuu vanteiden ja renkaiden tutkimisella. Avoautossa on erittäin hyväkuntoiset 17 tuuman M394-vanteet. Takana olevat Michelin Pilot Sport 4 255/40 ZR 17 -renkaat näyttävät päällisin puolin hyviltä, mutta haa, edellinen omistaja lienee laittanut eteen Hankook 205/50R17:t. Ne eivät löydy Porschen hyväksyttyjen renkaiden listalta. Pieni yksityiskohta rikkoo vähän 986 Boxsterin testin illuusiota täydellisesti pidetystä yksilöstä. Auto istuu suorassa ja valmiina ajoon. Varustelistalta löytyy PSM-ajonvakautusjärjestelmä. Boxster S:n tuplapakoputken pää saa Boxster 2.7:n näyttämään astetta tehokkaammalta.

Myytävä Porsche 986 Boxster 2.7 avoauto

Sisusta jatkaa tämän myytävän avoauton laadukasta linjaa. Musta nahka toimii punaisen ulkovärin kanssa kunhan kesähelteillä muistaa laittaa katon kiinni, ettei polta itseään. Myyjän mukaan kaikki toimii ja en näe mitään syytä, miksi näin ei olisi. Porsche 986 Boxster 2.7:n katto sulkeutuu äänettömästi ja tekee ohjaamosta yllättävänkin lämpimän, vaikka ulkona ei ole kuin pari astetta lämmintä. Myytävässä avoautossa on penkinlämmittimet, ilmastointi ja Bosen äänentoistojärjestelmä cd-vaihtajalla. Radio on vaihdettu uudempaan ja vanha radio löytyi takaboksista. Boxster 2.7:n sekä etu- että takatavaratila näyttävät hyviltä ja vuodottomilta. Sisällä en havainnut vuotoja tai homeen hajuja.

Porsche 986 Boxster 2.7 käytettynä avoautona

Boxsterin luotettavuus lisääntyy, kun 2003 Porsche 986 Boxsterin kojetaulun mittariston valot näyttävät palavan asiallisesti sekä ennen että jälkeen käynnistyksen. Suomessa valmistetun, Boxsterin käytetynkin avoauton laatu tuntuu hyvältä. Ongelmat näyttäisivät mittariston mukaan olevan poissa. Jotain ongelmaa oli ehkä kuitenkin ollut. Tullessa myytävä Boxster oli latauksessa ja jalkatilan sulakekotelo oli auki, mutta käytetyn avoauton koeajolla kaikki toimii niin kuin pitääkin ilman negatiivisia kokemuksia.

Porsche 986 Boxster 2.7 huollot ja IMS

Huoltokirjan mukaan tämän 2003 Porsche 986 Boxster 2.7:n huollot on aluksi tehty noin kolmen vuoden välein ja Porschella. Sitten myytävän Boxster 2.7:n huolloissa on huoltokirjan mukaan kuuden vuoden huoltoväli vuoteen 2018 asti. Tällöin on tehty Boxsterin iso huolto, kytkin, RMS (rear main seal) ja IMS-laakerihuolto. Keskustelupalstoilla tuntuu olevan paljon kokemuksia Boxsterin IMS-laakeriongelmasta. Monen silmissä, Boxsterin luotettavuus kasvaa huimasti kun Boxsterin IMS (intermediate shaft) laakeri on vaihdettu. Viimeisimmät huollot on tehty kesällä 2019.

Porsche 986 Boxster 2.7 koeajo

Porsche 986 Boxsterin koeajo alkaa lupaavasti moottorin käynnistämisellä. Se käynnistyy hyvin, mutta nakuttaa tyhjäkäynnillä varsin paljon. Boxster 2.7:n tyhjäkäynti on tasaista. Boxsterin koeajon liikkeellelähtö on vähän hidasta, kun kytkin ottaa varsin ylhäältä kiinni. Ajossa kytkin ei ole raskas ja toimii luontevasti. Alusta ja ohjaus yllättävät ajossa. Ne tuntuvat uuden jämäkältä ja olin varautunut jonkinasteiseen kivirekeen ja täristykseen. Moottori vetää hyvin, joskin tiettyä kierroskoneen ärhäkkyyttä olin odottanut vähän enemmän. Boxsterin jarruja on kovasti kehuttu. Tässä yksilössä jarrut toimivat hyvin ilman puoltamista, mutta en huomaa eroa normaaliauton jarruihin. Myytävä avoauto on helppo ajaa, vaihteisto toimii jouhevasti ja eniten koeajossa hämmästyttääkin, että kaikki toimii niin normaalisti. Kokemukset Boxsterista ovat hyvät ja koeajo korostaakin Boxsterin luotettavuutta. Porsche 986 Boxsterin koeajolenkin lopulla tosin huomaan, että ohjauspyörän kääntäminen aiheuttaa ääntelyä. Kuulostaa kuin se osuisi muovipaneeleihin. Pienen ajolenkin jälkeen, nakutus on vähentynyt ja moottori kuulostaa paremmalta. Tällä autolla olisi ajanut pidempäänkin ja kerännyt ajokokemuksia.

Kuntopisteet

Porsche 986 Boxster 2.7:n ulkopuoli menetti yhden pisteen tuulilasissa ja kuomussa olevista normaaleista käytön jäljistä ja sekarengastuksesta. Tekniikan puolella luotettavuus kärsii vähän kylmänä nakutuksesta ja se vie pisteen. Vähän ajettu, lähes uuden oloinen punainen Porsche 986 Boxster facelift manuaali, jossa on huollot tehty, ei jätä paljoakaan toivomisen varaa. Se alussa mainittu ainoa probleema, hinta, on toki sen mukainen, mutta ehkäpä siitä saa vähän tinkastua…

Kuvagalleria

2003 Porsche 986 Boxster 2.7 facelift manuaali keula
2003 Porsche 986 Boxster 2.7 facelift manuaali takakulma
2003 Porsche 986 Boxster 2.7 facelift manuaali koeajo tavaratila
2003 Porsche 986 Boxster 2.7 facelift manuaali takaluukku
2003 Porsche 986 Boxster 2.7 facelift manuaali renkaat
2003 Porsche 986 Boxster 2.7 facelift manuaali vanteet

Lisää tietoa Boxstereista löydät postauksistani Porsche 986 Boxsterin tekniset tiedot, 986 Boxsterin värit ja 986 Boxsterin historia. Mikäli sinulla on oma mielipiteesi tästä autosta, niin jätä siitä alle kommenttia! Ja jos juttu miellytti, niin kiitos, jos jaat postauksen myös tutuillesi 🙂

Lisää 986porsche-luettavaa:

Mitä mieltä olet tästä Boxsterista?