Tässä vähän lisää Porsche 986 Boxster kokemuksia. Boxster Nettiauto -haku tuotti muutamia varsin mielenkiintoisia tuloksia ja päätin niiden perusteella etsiä lisää Boxster kokemuksia. Itse asiassa bongasin tämän Boxsterin Nettiautosta jo vähän aiemmin. Kuvat Porsche Boxsterista Nettiautossa näyttivät hyviltä ja metallimusta Boxsterin värinä on minusta hieno. Eli ei muuta kuin kokeilemaan, josko tämä olisi se oikea. Tosin liikkeessä kävelen ensin auton ohi sitä huomaamatta. Kokemus todisti, ettei musta ole ihan huomioväri…

Nettiautossa 17 799 € 16 800 €

Boxster kokemuksia liikkeessä

Porsche Boxster kokemuksia

Jos edellinen Boxsterin koeajo toi hyviä Boxster kokemuksia, tulee tästä vähän toisenlainen ensivaikutelma. Vertailu Boxsteriin, jota kävin aiemmin ajamassa, on ehkä vähän väärin. Tämä Porsche Boxster 986 on pakattu varsin täyteen autohalliin ja sen pinnalle on laskeutunut jo pieni pöly. Maalipinta sinällään, mitä pölyn alta on nähtävissä, näyttää ihan hyvältä. Takaluukussa on pari kohoumaa, jotka myyjä esittelee selkeästi. 986 Porschen sivupaneelit näyttävät suorilta, kirkaskupuiset Xenon-ajovalot siisteiltä enkä näe mitään klommoja. Etupuskurissa on varmasti joitain kiveniskemiä, mutta se kuuluu jo tämän ikäiseen. Koska kyseessä on Porsche 986 Boxsterin pre-facelift -malli, on takalasi tässä muovia. Sekä lasi, tai siis muovi, että sitä ympäröivä vähän paikattu kangas ovat nähneet jo parhaat päivänsä. Tyypillisiä Porsche Boxster kokemuksia on kuulemma kankaan vetäytyminen aikaa myöten muovilasin reunoista aiheuttaen vuodon vaaraa. Tuulisuoja löytyy ja jossain vaiheessa autoon on päivitetty Boxster Facelift -mallien sivuvilkut ja takavalot.

Myytävä Porsche Boxster Nettiautossa

Porsche Boxster nettiautosta

Tämä Nettiautossa myytävänä oleva vuoden 2002-mallinen Porsche Boxster 986 seisoo ryhdissään. Rengastus on edessä 205/50 ZR 17 ja takana 255/40 ZR17 eli ihan niin kuin pitääkin. Rengastuksen osalta auto luo positiivisia Boxster kokemuksia, sillä kaikki renkaat ovat samaa merkkiä eli Porschen hyväksymät N-koodatut Bridgestone Potenzat. Sen olen huomannut, että näin ei suinkaan aina ole. Autossa on alkuperäiset 986 Porsche Boxster M391-vanteet. Niissä on pientä kulumaa ja käytön jälkiä, mutta päällisin puolin ne näyttävät hyviltä. Tämä Porsche 986 Boxster on varustettu PSM-ajonvakausjärjestelmällä.

Boxster kokemuksia sisustasta

Porsche Boxster 2,7 sisusta

Sisustus parantaa selkeästi Porsche 986 Boxster kokemuksia. Monelle musta/musta on haluttu yhdistelmä ja kieltämättä Boxsterin musta nahkasisusta näyttää hyvältä. Varustetaso on hyvä, sillä autossa on penkkarit, navigaattori, ilmastointi, hälytin ja Harman sound system CD-vaihtajalla. 986 Porschen katto sulkeutuu hyvin ja äänettömästi. Vaikka katossa oli paikkausjälkiä, en havaitse sisällä vuotoja tai homeen hajua. Pitäisin kyllä kuomun kiinni ainakin vuorokauden ajan ja tarkistaisin hajuttomuuden. Etu- ja takatavaratilat näyttävät hyviltä, mutta varsinkin edessä pieni putsaus ei haittaisi. Tässä Porsche Boxster 986:ssa on ollut, ainakin varustelistan mukaan, alun perin isompi akku.

986 Boxsterin mittaristo

986 Boxsterin mittaristo

Tämäkin Porsche 986 Boxster on Suomessa valmistettu laatupeli. Mittarin mukaan autolla on ajettu yli 96 000 kilometriä. Se on tuonut 18-vuotiaan auton edellisille omistajille runsaat 5 000 kilometriä Porsche 986 Boxster kokemuksia vuodessa. Mittariston valot palavat niin kuin pitääkin, tosin bensaa näyttää olevan vähän. Kaikki pitäisi olla siis valmista hyvälle koeajolla. Tosin saas nähdä miten gaso riittää koeajon ajan…

Porsche Boxster kokemuksia ylläpidosta

Porsche Boxster ylläpito

Porsche Boxster 986:n huoltokirja on varsin täyden tuntuinen. Auto on alun perin saksalainen ja huollettu Porschella varsin tiiviisti lähes vuosittain. Suomeen auto on tullut 2010-luvun alussa ja huoltorytmi on jatkanut hyvää vuosittaista linjaa. Aluksi huollot on tehty Porschella, mutta sitten on siirrytty vuosikymmenen puolivälin jälkeen muille. Viimeisin huolto on tehty vuonna 2018, jolloin myös jarruneste on vaihdettu. Porsche 986 Boxsterin IMS-laakeri ja kytkin on tehty 70 000 kilometrin hujakoilla. Huoltokirja parantaa lisää Porsche 986 Boxster kokemuksia, sillä se ei jätä juurikaan toivomisen varaa. Kaikki näyttää hyvälle.

Porsche Boxster kokemuksia ajossa

Porsche Boxster 986 käynnistyy nätisti pienen savutuprahduksen kera. Se ei nakuta kylmänä niin kuuluvasti kuin aiemmin ajamani Boxster ja moottori kuulostaa hyvälle. Vastaavaan tapaan kytkin ottaa hyvin ylhäältä kiinni, mutta toimii muuten ajossa kevyesti ja mutkattomasti. Vaihteisto toimii niin kuin pitääkin. Alusta tuntuu Porsche 986 Boxsterissa aika siltä mitä odotinkin. Se on jo vähän kovemman oloinen ja se täristää jonkin verran, mutta ei ole mikään kivireki. Mitään kummallisia ääniä en saa aikaiseksi. Ohjaus on kevyempi toiselle puolella käännettäessä kuin toiselle. Moottori on pirteä ja auto kiihtyy mukavasti, mutta tasaisella kaasulla sen huomaa nykivän. Jarruilta toivoisi hiukan lisää tehoa. Lämmittelen moottoria jonkin aikaa ja kokeilen painaa kaasua vähän rivakammin, mutta maltillisesti kolmen tonnin paremmalle puolelle. Takaoikealta moottorista kuuluu yllättäen helähdys, joka tuntuu leviävän koko moottoriin. Ehkä olen lukenut liikaa 986 Porsche Boxster kokemuksia netistä, mutta sen verran tuo pelästyttää, että päätän ajaa Boxsterin rauhallisella kaasulla takaisin liikkeeseen. Ääni rauhoittuu samalla. Myyjä epäilee sen johtuvan resonoinnista. Tiedä sitä, mutta omalta osaltani tämä Boxster on mukava luovuttaa takaisin liikkeeseen.

Kuntopisteet

Boxster testitulos

Ulkopuoli menettää kaksi tähteä katon vaurioista. Sisustalle annan täydet viisi tähteä. Tekniikan puolella tarkistettavaa on alustassa, ohjauksessa ja moottorissa ja joudunkin pudottamaan tekniikkaa peräti kolmella tähdellä. Autosta jää varsin ristiriitaisia 986 Porsche Boxster kokemuksia. Sisusta ja huollot ovat huippuluokkaa, mutta roisi katto ja tekniikan ongelmat kertovat jotain aivan muuta. Porsche Boxster 986 on ilmeisesti seissyt liikkeessä jo jonkin aikaa ja voi olla, että suurin osa ongelmista menee seisonnan piikkiin ja ne saa helposti kuntoon.

Kuvagalleria

986 Porsche spoileri
Porsche Boxster 2,7 muovilasi
986 Porsche 2,7 konepelti
Porsche 2,7 tavaratila
Porsche Boxster M391
Porsche Boxster 2,7 vanteet

Muista käydä tsekkaamassa myös postaukseni Porsche 986 Boxsterin tekniset tiedot986 Boxsterin värit ja 986 Boxsterin historia. Jätä kommenttisi alle, jos sinulla on Boxster kokemuksia tästä autosta. Ja jos juttu miellytti, niin kiitos, jos jaat postauksen myös tutuillesi 🙂

Lisää 986porsche-luettavaa:

Millaisia Boxster kokemuksia sinulla on?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.