Boxsterin iso huolto

No niin se sitten kävi. Eristys on päättynyt ja lupa ajaa on annettu. Mutta, mutta, nyt iski Mr. Murphy. Ovi auki, avain lukkoon, kytkin pohjaan, vaihde vapaalle, käynnistys ja…. klik ?. Eristys taisi olla liikaa meidän teinille ja se laittoi sukset ristiin: akku on tyhjä! No eipä hätää, laitanpa etuluukun alla olevan akun lataukseen. Uusi mutta, mutta. Etuluukku aukeaa hienosti sähkönapista, varsinkin jos akussa on virtaa, mutta nytpä ei olekaan virtaa. No, jostain täytyy löytyä hätäavauskaapeli. Omistajan ohjekirja esiin ja onneksi tuli hankittua tämä englanninkielinen. Saksankielisestä en kyllä oikeaa kohtaa olisi löytynyt. Hetkonen, eihän tässä olekaan hätäavauskaapelia (tai on, jos irrottaa ensin puskurin…), vaan tarvitaan lisäakku, joka yhdistetään sulakeboksissa olevaan plusnapaan ja auton runkoon… Sitä lisäakkuapa ei nyt sattumalta olekaan nurkissa…

Suomalainenhan ei apua pyydä, mutta nyt oli pakko. Hinausauto tarvitaan paikalle ja auto Porschelle akun vaihtoon. Aamukasin jälkeen hinausauto saapuu. Ja kun eletään vielä deconfinementia sosiaalisine välimatkoineen, on tämäkin vähän jännä operaatio. Molemmilla on hanskat ja hengityssuojaimet. Paperit toki allekirjoitetaan, mutta ne jätetään sopivan matkan päähän. Sujuvastihan se näinkin sopii, mutta vähän erilainen tapa kuin mihin poskisuudelmia antavat ja kylki kyljessä toisensa ohittavat ranskalaiset ovat tottuneet.

Hinausauton kuljettajalla on tietenkin starttiakku mukana. Etuluukku aukeaa helposti ja sen jälkeen starttiakun avulla auto käyntiin. Tunnen itseni typeräksi. Nythän auton voisi ajaa Porschelle. Mutta kun kaveri tuli paikalle, niin menköön Boxsteri nyt arvokkaasti lavetilla Porschen pihaan.

Samalla kun auto nyt on Porschella, päätin teettää vielä 40 000 kilometrin välein tehtävän ison huollon ja vaihtaa siihen myös sytytystulpat ja apulaitehihnan. Niiden vaihtoa kun suositellaan 80 000 kilometrin välein. Ja toki vaihtoon menee myös se akku, josta puhuin jo aiemmin. Ja nyt siihen isompaan alkuperäisenä lisävarusteenakin olleeseen 80 Ah akkuun. Toimiipahan varmemmin sitten Suomen kylmemmissäkin keleissä. Ja hyvä nyt kun kaikki huollot ovat ajan tasalla.

Keräsin muuten tähän alle 986 Boxsterin ison huollon sisällön, jos olet siitä kiinnostunut. Iso huoltohan on 40 000 kilometrin välein tai jos kilsat eivät täyty, niin 4 vuoden välein.

Boxsterin iso huolto sisältää

Boxsterin iso huolto 40 000 km / 4 vuoden välein sisältääTarkastus ja säätöVaihto
Ajotesti: kaukosäädin, penkit, jarrut, moottori, kytkin, ohjaus, vaihteisto, parkkitutka, vakionopeussäädin, PSM katkaisija, lämmitys, ilmastointi, vuodotT
Vikakoodien lukuT
Alapuoli: nestevuodot, letkujen ja johtojen kulumat, pohjapanelien kunto ja kiinnitysT
Renkaat: kunto ja paineetT
Lukituksen toimintaT
Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihtoV
Moottorin ilmansuodattimen vaihtoV
Moottori: apulaitehihnan kuntoT
Moottori: kaasun toimintaT
Sytytystulppien vaihto(kts alla)
Voimansiirto: kytkimen liikeT
Voimansiirto: akselienivelien väljyys ja pölysuojusten kuntoT
Voimansiirto: vetoakselin suojakumien kuntoT
Moottorin- ja vaihteistonkannakkeiden kunto **T
Ripustuksen säätöjen kireysT
Ohjausvaihteen ja raidetangon päiden kumisuojusten kunto ja väljyysT
Ohjaustehostimen nesteen määräT
Jarrut: käsijarrun kireysT
Jarrut: palat, levyt, letkut, putket, niiden reititys ja korroosio, nesteen tasoT
Jarrunesteen vaihto *V
Jäähdyttimien ja letkujen kunto, nesteen määrä ja pakkaskestävyysT
Polttoainelinjat: letkujen ja putkien kunto, kiinnitys ja reititysT
Pakoputkisto: kiinnikkeet, vuodot, vahingotT
Valaisimien toiminta ja säätöT
Matkustamon ilmansuodattimen vaihtoV
Sähkölaitteiden, varoitus- ja merkkivalojen toimintaT
Turvavöiden kunto ja toimintaT
Ilmatyynyjärjestelmän toiminta **T
Äänimerkin toimintaT
Pesujärjestelmien toiminta, säätö ja nesteen määräT
* 2 vuoden välein
** 4, 8, 10 vuoden välein ja siitä eteenpän joka toinen vuosi
Lisätyöt 80 000 km väleinVaihto
Sytytystulppien vaihto *V
Apulaitehihnan vaihtoV
Bensasuodattimen vaihto **V
* vuosimallit 1997–1999 (T V W X-sarjat) 40 000 km välein, 2000 (Y-sarja) 60 000 km välein ja uudemmat 2001-2004 (1 2 3 4-sarjat) 80 000 km välein tai kaikki vähintään 4 vuoden välein, jos kilometrit eivät täyty.
** vuosimallit 1997–2001 (T V W X Y 1-sarjat)
Lisätyöt 160 000 km väleinVaihto
Vaihteistoöljyn vaihto (manuaali ja automaatti)V

Boxsterin iso huolto on valmis

Meno Porschelle hakemaan Possua on aika jännä. Suomessa on varmaan vaikea uskoa, mutta näin kaukana (10 km!) en ole käynyt pariin kuukauteen. Porschellekin pääsee vain ajanvarauksella. Ovella on kilpi maskin pakollisesta käytöstä. Eli hanskat käteen ja maski päähän. Henkilökuntakin sisällä käyttää maskia. He ovat kaikki muovipleksien takana ja liikkeeseen on nuolitettu yksisuuntainen kävelyreitti. Jos paikalle eksyy toinen asiakas, on lattiaan merkattu selkeät odotusvälit. Henkilökunta suhtautuu tilanteeseen yllättävän luonnollisesti ja asiat hoituvat helposti. Auto odottaa ulkona ja sen kaikki hallintavälineet on huolellisesti suojattu muovilla. Huoltopäällikkö pahoittelee, etteivät he voi pestä autoa näiden erikoisjärjestelyiden aikana, kuten he viimeksi tekivät.

Se ei haittaa, sillä parasta on toki ajaa Boxster takaisin huollosta! Oli jo vähän unohtunut, mutta WAU, Boxsteri on kyllä mahtava ajettava ja sopii tänne kuin veitsi voihin. Olo on melkein kuin ensimmäisellä kerralla, kun nyt varsinaisesti ensimmäistä kertaa eristyksen jälkeen pääsen kunnolla ajamaan Boxsterilla, kunhan lämmittelen sitä ensiksi vähän aikaa Porschen huollon pihalla. Lämmittelyä ei paljoa tarvita, kun ulkolämpö on jo hellelukemissa ja aurinko porottaa kuumasti. Mutta katto alas, vaihde silmään ja menoksi! Tällaiseen keliin ja menoon Boxsteri on kuin luotu. Nyt täytyy nauttia viimeiset ajopäivät täysillä Ranskassa ennen sitten Suomeen lähtöä! Mutta tuleehan se kesä Suomeenkin ?!

Lisää 986porsche-luettavaa:

Jäikö jotain mainitsematta isosta huollosta?

Jos jotain jäi mielestäsi mainitsematta, niin laitapa kommenttia.

2 ajatusta aiheesta “Boxsterin iso huolto”

  1. Moi Oskari!
    Kiitos kysymästä! Teetin ison huollon Ranskassa, missä se maksoi 710 euroa. Lisäksi tulivat 80 tkm kohdalla vaihdettavat tulpat ja hihna. Ne kustansivat 180 lisää ja akusta tuli vielä 350 euroa.

Kommentointi on suljettu.