Boxsterin paperit järjestykseen

Jäitä poltellessa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi pääsiäisen lopuksi, lähes pohjoiskorealaisia kannatuslukuja keränneessä puheessaan, kun yli puolet kansalaisista kerääntyi television ääreen kuulemaan, että eristys, tai confinement kuten sitä täällä kutsutaan, tulee jatkumaan vielä toukokuulle. Noh, Boxsterin omistajalle tämä harmittavasti tarkoittaa ajopäivien siirtämistä eteenpäin tulevaisuuteen. Mutta jotain piti keksiä, ja kun on vielä varsin harvinainen sadepäivä Ranskassa, niin päätin Boxsterin parissa touhuamisen sijasta järjestää Boxsterin paperit kuntoon.

Boxsterin paperit

Olin jo aiemmin hankkinut kansion, punaiselle Boxsterille luonnollisesti punaisen 😉 jotta saan kaikki dokumentit siististi talteen. Tänään täytyy sitten vihdoin ryhtyä hommiin ja täyttää tämä kansio.

Boxsterin omistushistoria

Omistajahistoria on täydellisesti tiedossa. Se olikin minulle yksi ostamisen kriteereistä. Eihän täydellinenkään omistajahistoria välttämättä poista mahdollisia tulevia ongelmia, mutta tuottaa kuitenkin jotenkin turvallisemman tunteen. Boxsterini ensimmäinen omistaja oli saksalainen nainen, joka hankki Boxsterin lähes täsmälleen 17 vuotta sitten ja piti autoa lähes 10 vuoden ajan. Sen jälkeen 986 on ollut kolmella ruotsalaisella miehellä ”lainassa”, ennen päätymistään minulle tämän vuoden alussa 🙂

Boxsterin myynti-ilmoitus

Autoliikkeen kautta Boxster on myyty ainakin Saksasta Ruotsiin ja Ruotsin ekalle omistajalle ja toki saman ruotsalaisen autoliikkeen kautta minulle. Saksalainen autoilmoitus on ollut varsin perusteellinen. Ruotsalainen autokauppias on puolestaan osannut tinkiä hyvin ja saanut alkuperäistä pyyntihintaa alas noin 10 prosentilla! Saksalaisten dokumenttien mukana oli myös autoliikkeen tekemänsä tarkka ostotarkistus. En ole aikaisemmin vastaavaan törmännyt, mutta se ei ole yhtään hullumpi juttu.

Katsastus- ja huoltohistoria löytyy varsin hyvin

Boxsterin katsastushistoria

Katsastustodistuksetkin löytyivät papereiden joukosta varsin hienosti. Sinällään niistä nyt ei hirveästi näe, mutta kertonee jotain aikaisempien omistajien huolellisuudesta. Ruotsissa on käytössä myös jenkkiläinen Carfax todistus. Jenkeistä aiemmin ostamissani autoissa olen aina sen ottanut, sillä todistus antaa mielestäni hyvän yleiskuvan auton historiasta. Se ei ehkä anna aivan niin paljon tietoa Ruotsissa, mutta näki siitä mm. että Boxster on otettu Ruotsissa pois liikenteestä joka talvi. Ei siis mikään suola-auto, vai käyttääkö ne Ruotsissa suolaa…?

Boxsterin huoltohistoria

Aivan jokaista huoltokuittia ei enää löytynyt Porschen mukana, mutta varsin hyvin kuitenkin. Itse pyrin keräämään kaikki auton huoltokuitit aina talteen. On sitten helppo tarkistaa, mitä minäkin vuonna on tehty, kun ei tuo muisti aina tahdo enää pysyä ihan perässä… Osa omistajista on kirjannut kaikki öljynvaihdot ylös ja löytyypä papereiden joukosta jopa tuo aiemmin mainitsemani ajopäiväkirja! Ihan niin tarkasti en osaa kyllä itse toimia 😉

Boxster 986 kansio

No niin, nyt on Boxsterin paperit järjestyksessä, kun on samassa kansiossa niin omistushistoria, myynti-ilmoitukset, katsastus- kuin huoltohistoriakin! Taitaapa parahiksi alkaa muuten sadekin pikku hiljaa loppumaan 🙂 Vielä kun saadaan tämä confinement loppumaan, niin yes, pääsee taas nauttimaan Boxsterista! Ja jos juttu miellytti, niin kiitos, jos jaat postauksen myös tutuillesi 🙂

Lisää 986porsche-luettavaa:

Tästäkin saa jättää kommenttia

Enpä tiedä onko tästä postauksesta nyt liiemmälti kommentoitavaa, mutta jos jotain tulee mieleen, niin pistäpä kommenttia. Ja tuodaan nyt tässäkin näitä faktapostauksiani esiin, eli Porsche 986 Boxsterin historiaPorsche 986 Boxsterin tekniset tiedot ja Porsche 986 Boxsterin värit löytyvät edellä olleista linkeistä.